Om Henrik

Drivkraft og superevner

Henrik har arbejdet i Future Navigator i mere end 10 år og har gjort det til sin fornemste opgave at oversætte fremtidsforskning – en kompleks og tværfaglig disciplin – til strategisk relevante og nemt implementerbare metoder, som kan bruges af virksomheder og organisationer uanset branche. Henrik er blandt andet ophavsmanden til FutureGraphic, Trendkort, TrendMapping og Blind Spotting.

Henrik er en af Skandinaviens bedste workshop-facilitatorer. Og han kan få alle til at tænke visionært – fra borgmestre, skoleledere, lærere og uddannelseschefer over journalister, embedsfolk og ingeniører – til direktører i store, internationale virksomheder.

Henrik har en baggrund som skolelærer, rollespiller, globetrotter, dykker, farmand og historiefortæller. Han har desuden en Cand.IT i digital design fra Aarhus Universitet. Han har undervist på universitetet og været specialist i visualiseringer af fremtiden ved CAVI (The Centre for Advanced Visualization and interaction).
Henrik har i mange år været medlem af KaosPiloternes pædagogiske råd.

Henriks vision for fremtiden er at udvikle et globalt netværk for fremtidsforskning og udbrede Future Navigators metoder til hele verden.

Motivationen er at give mennesker retning, redskaber og et og konstruktiv perspektiv: “Min lykke er gjort, hvis jeg kan give den næste generation – min døtres generation – det perspektiv, hvor de tror på, at de kan skabe sig selv og ændre verden i en positiv retning – og samtidig har redskaberne til at gøre det.”

Henrik bor i Vejle sammen med sin hustru Louise og døtrene Nanna og Frida, og i de sene timer når freden sænker sig,  planlægger han den næste store rejse til verdens spændende og uopdagede steder.

Kontakt Henrik
Pressefotos
Se bio
Følg Henrik på facebook
Book Henrik

Seneste video

Teaser fra Standup – Speak out – Masterclass i at blive foredragsholder

Se fremtiden gennem Henriks øjne

Seneste fremtidsforskningsartikler

VIl du se hvordan visioner bygges?

Henrik er verdensmester i gøre det store og komplekse letforståeligt og visuelt.
Følg med ham på rejse mod nye, spændende kyster, når han bygger visioner,
fortæller om nye trends og viser hvor fantastisk fremtiden kan være.

Populære emner

Hvor Henrik viser FutureGraphic modellens dynamik.
Alle emner kan laves som foredrag eller workshops

 • Fremtidens arbejdsmarked

  Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud? Hvordan ser fremtiden ud for arbejdsgivere og ansatte når nye bevægelser ændrer spillereglerne. Hvordan søger vi for at medarbejderne er med til at skabe, det som bliver essentielt for organisationen i fremtiden og mestre de rette egenskaber.

 • Brugere og forbrugere i fremtiden

  Hvad er drivkraften for fremtiden forbrugere og alle dem der ikke ønsker at være i denne kategori? Alle der gerne vil sælge deres varer og services, skal forstå de fem typer af brugere og forbrugere og hvilke knapper, der skal trykkes på for at få dem til at handle hos dig.

 • Ikke mere, men bedre skole

  Hvordan fremtidens skole ser ud, når vi spiller efter de nye regler.

  Hvilke trends er de vigtigste at forholde sig til når skoleleder, lærere, pædagoger, elever, forældre mfl. vil tænke visionært

 • Den fantastiske irritation!

  Har du brug for at forholde dig til Disruption, men er ikke helt klar over hvad det egentlig betyder for dig?

  I dette oplæg viser Henrik hvordan du kan få noget fantastisk ud af at lære at elske irritation og se helt nye forretningsområder, muligheder inden du hidser dig op.

Seneste kunder

Testimonials

Fra nogle af Henriks kunder

Tommy Krabbe

Bare lige et kort stemningsbillede herfra. Siden vores sidste møde, har Nadia og jeg taget vores buddyrelation meget seriøst, og det har skabt så meget godt for os begge. Jeg lever nu på fuld tid som foredragsholder, og det er bare så fedt – samtidig med, at jeg tjener shitloads of Money :-) Jeg tog din opsang meget seriøst og gjorde alt, jeg kunne, og det gav hurtigt resultater. Oven i købet skaffede jeg også et job til min kone.

Ildsjæl.dk