fbpx

Velkommen til jeres personlige hjemmeside

Her finder I alt det, I skal bruge for at komme i gang med trendspottingen og tættere på jeres egen helt fantastiske fremtid

Hjemmearbejde og arbejdsbøger

Herunder finder du to kapitler til gennemlæsning samt en øvelsesbog.
Start med at printe øvelsesbogen ud, da øvelserne skal laves løbende.

“Guide til Trendspotting” er ikke lektie, men her finder du alle metoderne til at spotte trends.

Hent vores app TREND NAVIGATOR til din smartphone eller tablet
og log ind under Client login med: ffkursus
Her ligger 55 trendkort klar til mapping!

1) Wildspotting

Du skal lave dit eget board til Wildspotting, hvor du pinner alt det ind, som DU synes er interessant (artikler, videoer, etc.). Dette board er altså kun til dig.

I første omgang skal du altså bare “lytte højere” og lade dig selv “go wild” og spotte alt muligt, du synes er spændende, irriterende, sjovt eller udfordrende – in real life såvel som på nettet. Det er altså her, at du skal lade din nysgerrighed og indre Spørge Jørgen få frit spil.

Og husk: Trends kan omhandle hvad som helst, og behøver altså ikke at omhandle dit eget faglige felt eller privatliv. Det kan føles nemmere at spotte trends for andre brancher og funktioner end ens egen, fordi man derved netop ikke tager fremtiden personligt. Og det er det, der er meningen; det handler bare om at komme i gang og få trænet fremtidsmusklen!

Når du først er i gang, bliver det nemmere. Og ingen grund til panik! En trend behøver ikke være sprit ny. Man må godt lade sig inspirere af/være enig med Future Navigator (eller andre), og små, bløde trends kan være lige så gode som store, hårde trends.

2) Kom længere ind i fremtiden / gå dybere

Vi skal øve os i at tænke fra trends til fremtid og forestille os fremtidsscenarier. Hvilke konsekvenser kan denne trend få for x? Hvad bliver det næste? Medfører trenden en ny adfærd, tabuer eller dilemmaer? Skriv jeres refleksioner i kommentarfelten og kommenter på hinandens.

Det er vigtigt at kunne arbejde systematisk med trends, for at det ikke bliver en stor masse at flyvske idéer. Så hvis du har mod på at tage et ambitiøst skridt op af fremtidsforskerstigen, kan du prøve at kategorisere dine trends. Brug igen kommentarfeltet. Du kan finde hjælp i vores Trend ordbog

3) Definer dine egne trends

Du skal spotte trends efter trendkort-opskriften, dvs. definere og sætte billede på dine observationer. De kan omhandle hvad som helst, og behøver altså ikke at omhandle dit eget faglige felt eller privatliv. Det kan føles nemmere at spotte trends for andre brancher og funktioner end ens egen, fordi man derved netop ikke tager fremtiden personligt.

Opret et board på Pinterest og kald det fx “Mine trendkort”. Spot minimum 3 trends efter trendkort-opskriften:

1) Find et sigende billede

2) Formuler en catchy overskrift, som du skriver i KAPITALER (store bogstaver) efterfulgt af kolon

3) Efter kolon skal du beskrive trenden kort og præcis på et par linjer

4) Re-pin dine trends til fællesboardet

Nu har du leget en masse med fremtiden for dig selv og er nu klar til at dele og co-create den med dine fellow futurister. Viderepin derfor dine mest interessante pins ind på jeres fællesboard. Både dine egen trends (trendkort) og wildspotting er velkommen. Det gør du ved at:

1) Finde Future Navigator på Pinterest. Søg på “Future Navigator” under pinnere og tryk på “følg pinner”.
2) Herefter følger Future Navigator dig tilbage og tilføjer dig som medpinner på fællesboardet.
3) Nu vil fællesboardet blive vist på din side og du kan re-pinne dine trends/pins ind, så alle kan se dem.

Guide til hvordan du re-pinner finder du her:
Sådan re-pinner du en pin til et fællesboard (3 minutters videoguide).

I må meget gerne komme med feedback til hinandens trends/pins ved at skrive en kommentar!

Bemærk meget gerne om det er en trend, I selv har defineret (#trendcarding eller #mintrend) eller fremtidsinspiration til deling (#wildspotting).

5) DIY med trendkort

På dag 2 har vi fokus på at koble den store fremtid med DIN fremtid. Vi skal arbejde forskellige metoder og bygge en Futuregraphic. Din Futuregraphic bygges blandt andet op af dine vigtigste trends.

Din opgave er derfor at tænke over hvilke trends (trendkort), der skal opbygge din futuregraphic. Det kan være trends fra app’en, trends du selv har spottet, eller trends som dine fellow futurister har spottet. Trends, der ikke er i app’en skal du selv sætte op (brug skabelonen øverst på siden) eller tegne samt printe og medbringe på dag 2. Hvis print er et problem, kan du sende dem til Mette (billede, titel, tekst) på email: mette@futurenavigator.dk.

Se denne video hvis du er i tvivl om hvordan man pinner

MATERIALE TIL INSPIRATION

10 EGENSKABER FOR FREMTIDEN

STEDER AT WILDSPOTTE

MUST READS

Må fremtiden være med jer!