Talen til konfirmanden

Står du og mangler inspiration til konfirmationstalen til den sprøde ungdom, så copy-paster du bare (med stil) dette:

Fremtidens arbejdsmarked kræver mod, originalitet og masser af træning

Du kommer til at arbejde til du dør. Så regn ikke med pension, men hold pauser i livet i stedet for. At være dygtig og en del af et dedikeret fællesskab er det, du skal investere i for at sove godt om natten. Der vil være en langt større tolerance overfor originale og anderledes måder at leve sit liv på, så lad være med at skele til de andre eller dine forældre når du går din vej i livet.

Langt de fleste mennesker skal skabe sit job – for arbejde er ikke længere noget man får. Vi står overfor “the rise of global entrepreneurship”, så start din egen virksomhed I DAG! Og sørg for at bliv virkelig dygtig til det du laver. Det gør du ved at  træne, træne og træne. Måske kommer vi lige frem til kæmpe for flere arbejdstimer, for over de næste 15 år vil 2 mia jobs blive automatiserede – rigtig mange af dem skrivebordsjobs. Det skal vi ikke være kede af, for det er da meget federe at være bygartner, bæredygtig samfundsdesigner eller data-detektiv.

Og husk at skolen aldrig slutter. Fremtidens analfabeter er ikke dem, der ikke kan skrive og læse. Det er dem, der ikke kan aflære for at nylære. Lad være med at tænke så meget over hvad der kan gå galt. Fremtiden tilfører dem, der tør eksperimentere – og livet elsker dem der bruger det.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *