Fremtidens bøf er en ægte bøf. Koen har gået på græs, kødet er produceret uden antibiotika og tilsætningsstoffer, og koen er ikke fodret med genmanipulerede majs og kornsorter. Kort sagt dyrevelfærden er i top.

Mange vælger i dag at blive vegetarer af klimamæssige årsager. På Oxford universitet har man fundet ud af at man ved at dyrkelsen af kunstigt kød, vil kunne sænke udledningen af drivhusgasser med op mod 96%. Ægte kød vil således blive til en mangelvare, når det proteinholdige ‘kød’ kan dyrkes fra stamceller og dermed på mest bæredygtig vis brødføde fremtidens befolkning på 9 milliarder mennesker. Vi vil derfor blive mere bevidste om indikatorer som fedtmorering og ben, der adskiller det ægte kød fra hakkebøffen dyrket i et laboratorium.

Læs Liselotte Lyngsø udtale sig om kødets fremtid i Politikkens artikel: Er du klar til en kunstig bøf?

Vi vil også have flere måltider i vores bøf. Vi vil have en bøf med ben i, som vi efterfølgende kan koge suppe på. Derved får vi samtidig kollagen, som kvinder ellers betaler dyre domme for i bla. rynkecreme. Derudover skal den ægte bøf selvfølgelig være så lækker, at vælger den frem for den laboratorium-dyrkede.

 

Den ægte bøf vil blive en luksus i hverdagen, måltidet som familien samles om. Netop denne glæde ved en god bøf, er noget Jens Slagter, som står bag disken i ’Slagteren ved Kultorvet’, kender noget til. Jens som i de sidste 25 år, har forsynet danskerne med kød af høj kvalitet og udlært mange slagtersvende gennem tiden, er en af fremtidsforsker Liselotte Lyngsøs meddommere på “The Beef”.

En af de andre meddommere er Jane Faeberg, som står bag den velbesøgte madblog, Madbanditten, med tusindvis af besøgende hver dag. Bloggen har fokus på Palæo og LCHF, hvor kød og grøntsager er den primære bestanddel. Hun har udgivet flere bøger omhandlende netop Palæo og LCHF.