Lær at

Trendspotte

og oversæt fremtiden til Strategi, Ideer og Handling - for dig og din organisation

Med Det Intensive Kursus i 

Fremtidssans

Intensivt kursus i fremtidssans

Fang de vigtigste trends - før det er for sent... Vi lever i en opbrudstid. De sidste års turbulens har rystet mange i deres grundvold: Journalister, politikere, medier, finansverdenen, transportsektoren, turisme, fødevarebranchen, uddannelser, detailhandel, kultur og mange flere har mærket nye trends ramme hårdt - på godt og ondt. Men det er kun begyndelsen på en ny epoke, og den epoke kræver nye egenskaber.

Din fremtidssans væbner dig til en turbulent tid

Du vil kunne spotte de farlige trends i tide, og se alle de fantastiske muligheder før alle andre.

At arbejde med fremtiden skal være inspirerende og givende og ikke et tungt stressmoment, og derfor er vores teknikker lavet til at passe ind i en travl hverdag. De er plug and play, kræver ingen sved på panden og kan bruges fra dag ét.

Fremtidssans er afgørende, når man arbejder med strategi og innovation

"Jeg har fået utroligt meget ud af kurset. Det har været enormt givende at få nogle redskaber til at kunne 'se' ind fremtiden, og når man arbejder med strategier og innovation, ja så er det nærmest et must. Det at kunne strukturere og sætte ny viden i spil på et stabilt grundlag, i stedet for bare at læne sig op ad sin mavefornemmelse, kan klart anbefales."

Thomas Sture Rasmussen  //  Innovations- og strategiudvikler - Bibliotek Ballerup

Et værktøj, en leder ikke må gå glip af

"Få uddannelser har gennem tiden haft betydelig indflydelse på mig. Fælles for dem er, at de har været med til at flytte mig både som menneske og leder. Intensivt kursus i Fremtidssans er ét af de få, der har gjort netop det. I mit daglige virke som direktør er det essentielt, at jeg følger med, ser muligheder, kan vurdere fremtiden og dens implikationer – Trendspotting er her et ekstremt værdifuldt værktøj, et værktøj jeg som leder ikke vil gå glip af.

John Hartvig Mølgaard  //  Adm. direktør, Provas

Hvad kan din nye FREMTIDSSANS bruges til...
Fremtidssans er kombinationen af at kunne SPOTTE nye bevægelser og DESIGNE fremtidsperspektiver

Bestyrelsen der har Fremtidssans

vil kunne løfte deres arbejde op fra drift til en visionær fortælling, der skaber fornyet gnist og motivation hos hele virksomheden

Skolelederen der har Fremtidssans

Vil kunne styre sin skoles kurs og få lærere, elever, pædagoger og forældre med på visionen

Entreprenøren der har Fremtidssans

vil kunne spotte nye kundebehov, kundetyper og læse markeder i hastig udvikling - og blive skarp på at finde sin unikke niche

Teamet der har Fremtidssans

vil kunne spotte og bruge trends til at designe nye produkter, løsninger og innovationer

Lederen der har Fremtidssans

vil altid kunne pege på de trends der er mest vigtige for strategien i virksomheden i dag, om et år og på den lange bane.

HR Eksperten der har Fremtidssans

Vil kunne se evolutionen af fremtidens arbejdsmarked de næste 10 år - de egenskaber der vil blive in High Demand

FREMTIDSSANS er for dig, der har brug for:

- At vide hvilke trends der er vigtige ovenpå Covid-19, men hader lange, dyre rapporter!
- Et nemt og enkelt redskab til selv at se fremtiden, der passer ind i din travle dagligdag!
- Hurtigt at kunne identificere nye tendenser og handle på dem inden det er for sent!
- At gøre fremtiden til en cool vane, uden at det bliver surt ekstra-arbejde!
- At kunne tage en tur med fremtidsmobilen, fordi du er bevidst om, hvor farligt det er at være hjemmeblind!Få fart på din udvikling på en måde som er sjovt, relevant og inspirerende! 

Lås op for dine slumrende fremtids-kræfter 

Trendspottere og fremtidsforskere har eksisteret siden tidernes morgen. Du kommer til at lære dem alle at kende, så du kan designe din egen unikke trendspotter-type og kanalisere deres forskellige kræfter til dine egne gode formål.
Glæd dig til at se folk vælte deres kaffekop og sige: "Wow, det var skisme godt set..."

et kursus, hvor kemi, indhold og facilitering
bare går op i en højere enhed

“Once in a full moon deltager jeg på et kursus, hvor kemi, indhold og facilitering bare går op i en højere enhed. Det gjorde det denne gang, og jeg kan kun give jer skylden for det :O) Jeg vil ganske enkelt anbefale det til alle, som går med en tvivl om hvordan fremtiden ser ud. 

Kurset har givet mig indsigt, håb og motivation til at arbejde videre med mine egne ideer omkring rådgivning indenfor ledelsesudvikling – super!

Torben Craner  //  Group Facilitator, Rockwool International

Jeg er fuld af beundring og dybt inspireret!

Jeg er blevet inspireret, motiveret og sat yderligere i gang med min egen udvikling gennem jeres information, provokation og udfordring, der er leveret med smil, humor og et kæmpe engagement. Jeg har fundet vejen og en sammenhæng mellem min egen udvikling og samfundets/virksomhedens udvikling. Jeg har fundet mig selv. Kort sagt: Information, værktøjer og overblik = energi til at agere! Jeg vil gerne anbefale Future Navigator og det fantastiske team for at have skabt et koncept, der både kan bruges til personlig, professionel og samfundsmæssig udvikling, og som leveres på en sjov, kompetent og ambitiøst måde. Jeg er fuld af beundring og dybt inspireret!”

Gitte Madelaire  //  Sales Support Manager

Programmet for FREMTIDSSANS

Dag 1 - Trendspotting

Dag 1: Trendspotting

  • Hands-on træning - du lærer dynamikken i at spotte trends og laver opsætning af et elegant system på alle dine devices, så det er nemt og hurtigt at indsamle observationer 24/7.
  • Design din egen fremtidsforskertype – hvem er du som fremtidsforsker? Hvordan spotter du trends? Du lærer de syv klassiske trendspottertyper at kende og designer din egen futuristiske profil.
  • Buddy-teams – en arbejdsform, hvor du arbejder sammen med en træningsmakker på en helt ny måde. Du har din buddy's ryg, og din buddy har din. Du kan nemlig ikke spotte fremtiden alene, og din buddy skal hjælpe dig med at spotte dine blinde vinkler, "irritere" dig og holde dig på sporet, når det bliver svært og hårdt.
  • Trendspotting – styrker din visionskraft i forhold  til hvordan du observerer, ændrer perspektiv, udfordrer blinde vinkler, jagter tabuer, bliver metodisk nysgerrig, ser mønstre og designer trends - både med fokus på fakta, data og videnskab, men også på følelser, intuition og kunst.
  • Trendkort – metoden til at formulere dine trends kort og præcist og herved oversætte kaos til orden. Trendkortene udgør grundstenene for at trendmappe og designe fremtiden. Og ikke mindst gøre dem interaktive, så andre kan følge dig.

Al undervisning bygger på praktiske eksempler og cases fra virkeligheden, så forvent masser af inspiration og provokation fra dine nye venner i Future Navigator.

Ugen mellem dag 1 og dag 2 står på Trendspotting-træning. Du træner dine fremtidsmuskler på din egen hjemmebane og observerer i dit eget tempo. Du mødes med din buddy live eller online og gennemarbejder dine rå trends. Du får support og ny viden i en lukket, online træningsgruppe.

Dag 2: Design fremtidsperspektiver
Trends skal anvendes. På dag to sætter vi fokus på din skaberkraft. Dine trends sættes i spil i en "future graphic"; en model der på én side samler alt, du skal bruge, i ét fremtidsperspektiv.  Du vil lære at designe adskillige future graphics for dig selv, for virksomheden, for familien og for lige dem, du ønsker.

  • Feedback på trendkort – vi gennemgår alle trends og giver feedback, så alle kan gå hjem med deres helt egne trendkort.
  • Tidsfornemmelse– Du får metoder til og øvelse i at vurdere hvornår fremtiden kommer både i forhold til hastighed og forandringsgrad.
  • Future Graphic – Du skaber dit eget fremtidsperspektiv og et langt tydeligere billede af, hvem du er og hvad, der bliver vigtigt.
  • Fremtidsbaseret Ideudvikling  - Du oversætter trends til nye koncepter, der er lige til at tage med hjem.
  • Next steps – gode råd og hjælpelinie til, hvordan du kommer fra trends og fremtidssans til praktisk virkelighed.

Resultat: Du vil kunne navigere i fremtiden - uden bekymringer!

På Future Navigators todages intensive grundkursus i fremtidssans lærer du teknikkerne, metoderne og systemerne, der gør dig i stand til at navigere i fremtiden og spotte de vigtige trends, som andre ikke ser. Du får et skræddersyet kursusmateriale i hånden og bliver trænet i, hvordan du implementerer trends i din egen og i din organisations hverdag. Du lærer også, hvordan du bruger trends strategisk til at give slip på fortiden og i stedet skabe nye løsninger, produkter, muligheder og åbninger.

Pris:  9.990 + moms.

Kursusdatoer

København

Kursus KBH - den 18. august + 25. august 2023 (Venteliste)

Kursus KBH - den 16. august + 23. august 2024

Ved minimum 6 deltagere kan I desuden bestille jeres eget skræddersyede kursus.

Pris og Tilmelding

Tilmelding foregår via mail. Når du er godkendt, vil du modtage en returmail med information om kurset og en forberedende hjemmeopgave.

Maks antal på holdet er 10 kursister.

Pris:  9.990 + moms. Betaling foregår via faktura.

Kontakt: lll@futurenavigator.com

Mød dine undervisere

Peter Svarre
Fremtidsforsker

Vi kommer alle til at leve i en fremtid med tænkende maskiner, selvkørende biler og sværme af droner. Men hvad betyder det for mennesker, samfund, politik og etik. Peter Svarre er fremtidsforskeren, der har evnen til at gøre vores teknologiske fremtid forståelig og håndterbar.

Liselotte Lyngsø
Fremtidsforsker

Liselotte er stifter af Future Navigator. Hun har en uforlignelig evne til at formidle mentale billeder, der får dig til at opleve fremtiden og de spørgsmål, den stiller. Samtidig inspirerer hun folk til at se frem mod nye fælles mål og ikke mindst giver redskaberne til at nå dem. Liselotte har mange års erfaring med at implementere fremtidsforskningens metoder i virksomheder verden over, så glæd dig til at lære fra en af verdens bedste fremtidstrænere.

Praktiske oplysninger

Hvornår ved jeg, om jeg er kommet med på kurset?
Når du har sendt en mail til Liselotte, vil du i løbet af 24 timer modtage svar på, om du er kommet med på holdet. Ca. en uge inden kursusstart modtager du en mail med et link til alt kursusmaterialet, som du kan downloade eller studere online.

Tidsforbrug
På undervisningsdage anbefaler vi, at du koncentrerer dig 100% om at være tilstede. I ugerne mellem anbefaler vi, at du bruger minimum 10 min. hver dag på dig selv og fremtiden. Ekstra materiale til selvstudie kan uddeles efter behov.

Undervisningen
På undervisningsdage starter vi kl. 09.00 og slutter kl. 15.00.Vi anbefaler, at du tager computer, tablet og/eller telefon med, da du skal bruge et device til at trendspotte på de digitale platforme. Det er dog ikke en forudsætning for at deltage på kurset.

Forplejning
Vi serverer kaffe og te hele dagen, og vi spiser frokost sammen kl. 12. Frokost er inkluderet i prisen, men du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe din egen frokost.

Forbehold
Future Navigator forbeholder sig ret til at aflyse eller tilbyde omrokeringer af alle kurser.

Kursusdatoer

København

Hold KBH - 23. + 24. august 2024 (Venteliste)

Hold KBH  -  22. + 23. august 2025

Ved minimum 6 deltagere kan I desuden bestille jeres eget kursus.


Tilmelding

Tilmelding foregår via mail. Når du er godkendt, vil du modtage en returmail med information om kurset og en forberedende hjemmeopgave.

Maks antal deltagere: 10 

Pris:  9.990 + moms. Betaling foregår via faktura.

Kontakt: lll@futurenavigator.com