Fredericia Dagblad / 1. juni 2013  / Det må godt være lidt svært for den digitale generation

By:  Christian Ingemann

Excerpt:

“Få gæsterne til at spille hovedrollen. Sådan lød et af de klare budskaber fra fremtidsfor- sker Liselotte Lyngsøe, da hun fredag formiddag gav inspiration til, hvordan mes- ser bør gribes an i fremti- den.”

[ link to article ]

INartikel /3. maj 2013 / Nye værdier

By: Signe Løntoft

Excerpt:

“Drømmer du om mere tid med familie og venner, hjemmebagt brød og projekter du virkelig brænder for? Så er du ikke alene. Det sidste par år er danskernes værdier skiftet, og der ligger en anden omtanke bag vores forbrug. Mød tre inspirerende kvinder, der har taget konsekvensen af værdiskiftet.”

[ link to article ]

my news desk /19. februar 2013 / Ny trend: Fra eierskap til adgang

By: mynewsdesk

Excerpt:

“Trenden er tydelig: Eie er ut, leie er inn.Det kan gjelde så vel dyre selskapskjoler som feriebolig og bil, sier fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. Hun skal møte norske e-handlere på Distansehandel Norges vårsamling 14. mars.I kjølvannet av finanskrise og økende miljøbevissthet ser vi et tydelig skifte fra eierskap til adgang, sier Liselotte Lyngsø. Hun er et fyrvekeri av en forsker, og beskrives som ”ett av de mest inspirerende og entusiastiske mennesker som du kommer til å møte”. La ikke den sjansen gå fra deg! På telefon fra det danske innovasjonsselskapet Future Navigator, der hun er partner, forteller hun om hvordan internett og netthandel vil endre hele vår tilværelse, og om hvor viktig det vil være å skape bedre, ikke nødvendigvis mer.”

[ link to article ]

Dr.dk /27. december 2012 / Rygeloven er blevet populær hos danskerne

By: ritzau

Excerpt:

“Det er forbudt at ryge i toget, på jobbet og på restauranterne, og det er danskerne godt tilfredse med.Loven om røgfrie miljøer blev født under højlydte protester i 2007, men i dag støtter et stort flertal reglerne, viser en ny måling foretaget af Voxmeter for Ritzau. Hele 67,5 procent af de adspurgte mener, at rygereglerne er passende, sådan som de er, mens 13,3 procent gerne ser, at politikerne strammer dem yderligere. Således mener næsten hver femte, at det bør være forbudt at ryge på togperroner og ved busstoppesteder.”

[ link to article ]

Created4kids  /20. november 2012 / take_away

By: Created4kids

Excerpt:

“Nordiske signaler skaber forventninger. Og netop bedre produkter blev i dagens løb stikordet for skandinaviske børne-dna. Futurist Anne Skare fra Future Navigator fortalte, at vi i de kommende år går fra mere til bedre. Efter i mange år ukritisk at have købt løs, stiller forbrugerne fremover krav til kvaliteten. Det betyder ikke, at producenterne kommer til at sælge mindre, men vil de fastholde kunderne, skal de sikre, at det, de sælger, er bedre.
”Udlandet har særlige forventninger til Danmark og Skandinavien. Selv om IKEAs produkter ikke er bæredygtige, så tror amerikanerne, at de er det, fordi IKEA formidler glade legende børn og laver produkter i lyst træ. Gennem vores designtradition og markedsføring sender vi nordiske signaler.  Og da internationale forbrugere i de kommende år aktivt vil opsøge bæredygtige produkter, ja så opstår der et problem, hvis vi ikke tilbyder det, som andre lande forventer af os,” sagde Anne Skare.
Hun opfordrede de tilstedeværende til at lave partnerskaber, så produkter og services rammer værdier som glæde, sundhed og bæredygtighed.
”Vi er jo der nu, hvor Kina og Indien er om nogle år. Det giver os et forspring, så vi kan være klar med det, de kommer til at efterspørge, når de bliver trætte af forbrug for forbrugets skyld. Byg for eksempel bevægelse ind i legetøjet, for sundhed bliver en mega-trend. Lige nu spiser folk mange steder i verden så meget, at de lever i kortere tid end deres forældre-generation gjorde. Når det virkelig går op for dem, så vil efterspørgslen på sundhed eksplodere. Og udlandet vil kigge på os, fordi de tror, vi er bæredygtige og sunde. Den forventning skal vi være klar til, så vi kan leve op til deres forventninger,” fastslog Anne Skare..”

[ link to article ]

Den offentlige sektor.dk:  /22. november 2012 / Pressen rækker hånden ud

By: Redaktionen

Excerpt:

Med bogen ”En konstruktiv nyhed” går en lang række af dansk presses mest centrale aktører foran i et opgør med pressens negative verdenssyn. Bogen er redigeret af DR’s mediedirektør, Ulrik Haagerup, der har brugt det meste af sin karriere på at udvikle den konstruktive nyhed. Med bogen har Haagerup fået erfarne mediefolk, politikere, forskere og samfundsdebattører med på en ny bølge. Det gør bogen både læsværdig og inspirerende.”

[ link to article ]

FDB forum – Landsrådsmøde:  /19. november 2012 / Fremtidsforsker sparkede FDB tættere på år 2025

By: Jonas Bach

Excerpt:

“Vil I have flere regler eller bedre regler? Flere tv-programmer eller bedre tv-programmer? Flere politikere eller bedre politikere?” lød spørgsmålet da fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen indtog talerstolen på landsrådsmødet lørdag formiddag. Bedre, lød det mumlende svar blandt de morgenfriske medlemsvalgte. Og sådan lyder svaret hos alle forbrugere, og det skal FDB huske, når vejen frem mod år 2025 planlægges.”

[ link to article ]

Interview – Horsens folkeblad /14. november 2012 / Husk at hælde benzin på tanken

By: Malene Kløve Dreye

Excerpt:
“Holy shit! Hold nu kæft! Det var min første tanke, da jeg læste jeres strategioplæg, indleder fremtidsforskeren sit oplæg. Og så er vi i gang.  – I er simpelthen så omsorgsfulde, og I vil folk det allerbedste, ingen tvivl om det. Og det er så beundringsværdigt. Giv jer selv et klap på skulderen – I fortjener det! ”

[ link to article ]

Interview – Horsens folkeblad /10. oktober 2012 / De gamle skaber sig
Excerpt:
“Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen forstår godt hvorfor energiske voksne ikke længere vil kaldes gamle”

[ link to article ]

Interview – Dagbladenes Bureau / 10. November 2012 / “Interview med Anne Skare Nielsen”
By Mie Holm Christensen
Excerpt:
“Vi er på vej mod en tendens, hvor vi bevæger os væk fra at ville have mere, til at vi hellere vil have noget, der er bedre. Det er dét, der er det store skifte i dag: Det gode liv er ikke længere at have mere og mere. Vores forbrug er 135 % større i dag end for 50 år siden, men vi er ikke blevet 135 % gladere. Der er ved at ske en afkobling mellem vækst og velfærd; selvom folk får mere, får de ikke færre problemer – vækst er ikke det samme som bedre velfærd.”

[ link to article ]

Artikel / 5. Januar 2012 / “Danmark er IKKE i krise. Penge er i krise.”
By Frederiksborg Amtsavis jan. 2012
Excerpt:
“Danmark er IKKE i krise. Penge er i krise, og løsningen er ikke den, som flertallet taler om. Vi kommer til at glemme tanken om vækst, forudser fremtidsforsker.”

[ link to article ]

Artikel / 27. November 2011 / “Din rejse bliver grøn”
By Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“Vi vil gerne have bæredygtighed, men vi vil ikke betale mere for det.”

[ link to article ]

Politikken / 31. Oktober 2011 / “Forsker: Fremtidens menneske bliver kørt som en virksomhed”
By LINE PRASZ
Excerpt:
“De børn, der bliver født fra i dag, går en ekstrem udvikling i møde.”

[ link to article ]

Artikel – GartnerTidende / 10. Oktober 2011 / “Fra mere til bedre ”
By Lotte Bjarke
Excerpt:
“Hvis gartnere havde lige så store ego’er som kokke, ville der være blomster alle vegne. Ordene lød fra Frank van Beek, Årstiderne på Danske Prydplanters temadag i november. Og det var blot et enkelt blandt en lang række fyndord fra indlægsholderne, der samstemmende slog til lyd for at tænke nye tanker”

[ link to article ]

Interview med Anne Skare Nielsen / 28. September 2011 / “Kun for dig”
By Jonas Pröschold berlingske media
Excerpt:
“Du kan skræddersy din familieferie, personliggøre dit fjernsynsprogram og indrette dit liv, så det afspejler præcis dine værdier. Individet er blevet main-stream og udviklingen tordner mod en verden, der er kun for dig.”

[ link to article ]

Videndanmark / September 2011 / “2 + 2 = 5. Vidensdeling – sprang vi det over?”
By Liselotte Lyngsø
Excerpt:
“Vi lever i et samfund, hvor vi er afhængige af få gode ideer og tænke nyt. Men hvis den viden skal komme os til gode, skal vi blive meget bedre til at dele den..”

[ link to article ]

Artikel / 7. Marts 2011 / “Du bliver da aldrig til noget!”
By Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“Er du også for gammel, fed, doven, genert, nørdet, talentløs, uvidende, ukoncentreret, rodet og fatsvag – så fortvivl ikke. Det deler du nemlig med nogle af verdenshistoriens største personligheder. Det vi kan lære af dem, er at vi alle kan blive til noget ganske særligt.”

[ link to article ]

Børsens Forlag: Månedens bog / Januar 2010 / “Januar: Lederens værktøjskasse”
By Børsens Forlag
Excerpt:
“EN PRAKTISK LEDELSESMANUAL. God ledelse kan sammenlignes med godt håndværk. Mange ledere efterspørger helt konkrete vejledninger og værktøjer til at tackle alle de forskellige situationer, de skal håndtere. Glæd dig derfor til denne praktiske manual til god ledelse.”

[ link to article ]

NORDJYSKE Stiftstidende: Indsigt / 27. December 2009 / “Årtiet, hvor vi fik for meget”
By Claus Smidstrup
Excerpt:
“00’erne: Fremtidsforskeren mener, århundredets første årti vil blive husket for vores umådeholdne travlhed og forbrug – og at vi fik en lærestreg af krisen”

[ link to file ]

Dcc.dk: Designviden / 8. December 2009 / “Fra mere til bedre”
By Henrik Hovgaard
Excerpt:
“Når det handler om at få verden væk fra dets afhængighed af forurenende energi og et overforbrug er det nødvendigt at tænke anderledes. I løbet af 2010 vil det store ræs efter, hvem der kan være grønnest og mest bæredygtig, stadig drøne derudad med 300 km/t.”

[ link to article ]

Bad & Design Magasinet / November 2009 / “Økogris eller industrisvin?”
By Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“Der er meget mere fut i at være en øko-gris med krølle på halen end et fortidsorienteret industrisvin. Men alligevel vil de fleste af os fejle i en miljøtest. Hvorfor egentlig? “

[ link to article ]

Dr.dk: KV09 / November 2009 / “Et Døgn for Folkeskolen”
By Lea Christel Jørgensen
Excerpt:
“Fem dage før kommunalvalget går i luften medvirker spidskandidater fra Silkeborg i et TV-eksperiment, hvor folkeskolen er i fokus. I et døgn bliver politikerne buret inde på Langsøskolen i Silkeborg, mens DR sender live – bortset fra når de er hjemme for at sove.”

[ link to article ]

Fremtidens Leder / November 2009 / Issue 59 / “Vi vil have sjælen med”
By Kim Nybom
Excerpt:
“Profit er for organisationen, hvad ilt er for kroppen. Det er nødvendigt for at kunne eksistere, men er ikke meningen med livet. Meningen med livet er værdiforøgelsen.”

[ link to article ]

Hirtshals & Bindeslev Avis / 14. Oktober 2009 / “Toppen af Danmark i strid blæst”
By Ole Vestergaard
Excerpt:
“Turisterhvervet er præget af krisen; men det skorter ikke på ideer for at få vendt udviklingen.”

[ link to file ]

Farmakonom.dk / 12. Oktober 2009 / “Anne Skare – Lige om lidt”
By Tine Bendixen
Excerpt:
“Fem hurtige spørgsmål om ligestilling til fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.”

[ link to article ]

Bedre Hjem / Oktober 2009 / #7 / “Huset kan læse dine inderste ønsker”
By Liselotte Lyngsø
Excerpt:
“Fremtidens hus bliver et følelsesmæssigt intelligent hus, der kan mærke, hvordan beboeren har det. Mærker husets sensorer glæde eller stress, reagerer det ved at lave nogle rammer, der giver beboeren overskud. Det er ét af fremtidsforsker Liselotte Lyngsøs overraskende bud på, hvordan fremtidens huse vil blive indrettet.”

[ link to article ]

Bf.fk: Bibliotekar Forbundet / 26. September 2009 / “Anne Skare Nielsen på TALENTspejlet”
By Jakob Kryger
Excerpt:
“Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker, introducerede os på Fagligt Landsmøde 2009: TALENTspejlet til kunsten at skabe meningsfulde og originale løsninger med morgendagen som udgangspunkt.”

[ link to article ] [ link to file ]

KOM Magasinet / September 2009 / Issue 42 / “Den Globale Generation”
By Henrik Hovgaard
Excerpt:
“En af fremtidens knappeste ressourcer er opmærksomheden fra andre mennesker, så spørg dig selv hvorfor du vil have den. Hvad er det du vil fortælle? Hvorfor er det vigtigt? Hvad giver jeg til min målgruppe? Og hvad vil jeg gerne have igen? Og sidst, men ikke mindst, hvem er egentlig min målgruppe?”

[ link to article ]

Bibliotekspressen.dk / 19. August 2009 / “Fra det meste til det bedste”
By Henrik Hermann
Excerpt:
“Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator er ikke i tvivl om bibliotekerne har en stor fremtid for sig – hvis de forstår at udnytte kreativiteten og give mening, filtrere og prioritere. Give borgerne ”det vi ikke vidste, vi gerne ville vide” og satse nyt. Og erkende, at penge bliver der nok ikke flere af.”

[ link to article ]

Politikken / 15. August 2009 / Sektion 3, s. 6 / “Her er den nye dagsorden: Det må godt være sjovt og rart at leve”
By Liselotte Lyngsø & Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“NYE UDFORDRINGER: Året er 2020. Vi ser nu tilbage på et tiår med forkerte valg og fejlagtig stræben efter kortsigtede gevinster. Men vi ser også tilbage på et tiår fuld af eksperimenter og gode ideer. Og i 2020 er det heldigvis blevet lettere – og sundere – for både os selv og resten af kloden at være til.”

[ link to file ]

Pleasure.dk : design / 9. Juli 2009 / “Sværvægtere dømmer over dansk design-eksport”
By Jo Remy Jensen
Excerpt:
“Pleasure.dk var på pletten, da den mest fremtidstunede af vor tids designere, britiske Ross Lovegrove, sammen tre af sine danske kolleger i slutningen af sidste uge kårede vinderen af Design Weeks Talent Show.”

[ link to article ] [ link to event site ]

Kristendom.dk / 15. Juni 2009 / “Pilgrimme ønsker at være originale”
By Kirsten Grube
Excerpt:
“En række danskere har ifølge fremtidsforsker Anne Skare Nielsen udviklet forbrugs-bulimi, hvor et materielt overforbrug får dem til at drømme om ferie præget af enkelhed. Nogle af disse bulimikere tager på pilgrimsvandring.”

[ link to article ]

Wired.co.uk: WIRED Magazine / May 20th 2009 / “What’s Next: an introduction to the future, predicted…”
By Charlie Burton
Excerpt:
“SEE INTO THE FUTURE: 46 Experts on the next 40 years”

[ link to article ]

Emigrate2.co.uk: Lifestyle & Leasure / May 20th 2009 / “Anne and Katie’s guide to the future”
By Emigrate Magazine
Excerpt:
“Futurist Anne Skare Nielsen and Wired.co.uk’s tech editor Katie Scott answer our questions about the world to come.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Tjek / 9. Januar 2009 / “Facebook: Fænomenet der ikke vil dø”
By Michael C. Svendsen
Excerpt:
“Får du grønne knopper af Facebook, skal du lukke ørerne i 2009.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 7. Januar 2009 / “Mellem madpakke og madordning”
By Maria Kehlet Hansen & Marie Tromborg
Excerpt:
“Fælles mad­ordning og færre lukkedage er nogle af fordelene ved en privat og lidt dyre­re daginstitution. Berlingske Tidende har besøgt både en privat og en kommunal børnehave.”

[ link to article ]

Politiken.dk: tjek / 5. December 2008 / “Hver femte husstand er uden internet”
By tjek@pol.dk
Excerpt:
“Selv om internettet de seneste 15 år har revolutioneret samfundet, er en stor del af danske husstande stadig ‘offline’.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Tjek / 23. September 2008 / “Forældre køber gerne dyr babymos”
By Dorthe Lønstrup
Excerpt:
“Mange forældre vælger økologisk babymad til poderne, men hvis den også skal være færdiglavet, skal man grave dybere i lommerne for at få råd til den.”

[ link to article ]

C3-magasinet / 6. August 2008 / “Netværksstøj”
By Liselotte Lyngsø
Excerpt:
“Vi higer efter netværk, som kan give os anarkendelse, og få os til at mærke at vi eksisterer. Liselotte Lyngsø giver dig opskriften på, hvordan du selv skaber netværk, der ikke giver støj i dit liv.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Kultur / 21. Juni 2008 / “Janteloven er groet fast i vores bevisthed”
By Jens Lenler & Kim Faber
Excerpt:
“Det er 75 år siden, forfatteren Aksel Sandemose skrev sit opgør med ’Du skal ikke tro, du er noget’-mentaliteten. Et flertal mener, han kæmpede han forgæves.”

[ link to article ]

Fri.dk: Livsstil / Juni 2008 / “Perfekt – ikke at være perfekt”
By Anne Funch
Excerpt:
“Fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen er blevet provokeret af, at mange i hendes generation stræber efter at ville være noget særligt. Selv er hun helt almindelig.”

[ link to article ]

Magasinet Lederne / Juni 2008 / Issue 6/7 / “Lederen skal vække medarbejdernes indre superhelt”
By Lonni Lynge
Excerpt:
“Der er ingen grund til at frygte, at lederrollen i fremtiden bliver overflødig eller overtaget af robotter med hang til ledelse. En tur i tidsmaskinen viser nemlig, at det fremover er medarbejderne, der har nøglen til innovation, og at det er lederens opgave at gøre medarbejderne til superhelte. Det kræver ledere, der kan lytte og se godt ud, mener fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.”

[ link to article ]

Storenetvaerksdag.dk / Juni 2008 / “Anne Skare Nielsen, Future Navigator, Innovation og Netværk”
By
Excerpt:
“Innovation er stærkt på vej til at blive ledernes 1. prioritet i virksomheder over hele verden. Men når vi skal tænke nyt, har de fleste en tilbøjelighed til at tage udgangspunkt i det, de ved, det de gjorde i går, det kunderne siger de gerne vil have, det konkurrenterne gør, eller det man kan opstille i et lagkagediagram.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Sundhed / 30. Mai 2008 / “Danskerne er vilde med sexlegetøj”
By tjek@pol.dk
Excerpt:
“Salget af legetøj til voksne stiger og stiger. Den megen fokus på sex gør os mindre bornerte.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 5. Marts 2008 / “Det bedste ved at være normal…”
By Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“At ville være noget ganske særligt kan være en stor belastning, hvis man i virkeligheden mere er lettere almindelig.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Bolig / 30. Januar 2008 / “Viktualierummet kommer igen”
By Dorthe Lønstrup
Excerpt:
“Vi gider ikke have konserves i de dyre køkkener, det skal gemmes væk. Og så vil de voksne have eget værelse i fremtidens hus.”

[ link to article ]

COWI: Internationalt Nyhedsmagasin / 2008 / “Byrum skal rundes af i brug”
By Christina Tækker
Excerpt:
“Byplanlæggerne skal have mere mod til at give borgerne utraditionelle løsninger. Det mener byudvikler Claus Otto Nielsen og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.”

[ link to file ]

Berlinske.dk: Danmark / 16. November 2007 / “Verdens bedste job”
By Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“Biolog vil blive for dette århundrede, hvad astronaut var for det forrige. Ethvert barns drømmejob, det er ganske vist.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 31. Mai 2007 / “Kommentar: Meningen med arbejdslivet”
By Anne Skare Nielsen
Excerpt:
“For tiden er det et ord, der hjemsøger mig. Og ikke ét af den slags, der ligger lige på tungen. Jeg er bange for, at det slet ikke findes. Det er et ord for arbejdsglæde af den bedste slags.”

[ link to article ]

Politiken.dk: tjek / 14. Mai 2007 / “Danskernes havregrynforbrug eksploderer”
By ritzau
Excerpt:
“Danskernes forbrug af havregryn er steget kraftigt, fordi det store udbud af morgenmadsprodukter forvirrer forbrugerne.”

[ link to article ]

Blogs. dr.dk: P1-redaktørens blog / 1. Mai 2007 / “Sprælsk filosofi på P1”
By Anders Kinch-Jensen
Excerpt:
“P1 serverer sprælsk filosofi på fire forårshelligdage i maj. Vi sætter tre spændende personer sammen i otte programmer for at diskutere begreberne lykke, tro, magt, fællesskab, ansvar, sandhed, frihed og kærlighed.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Ibyen / 27. April 2007 / “Cafeen er blevet det andet hjem”
By Marie Duedahl
Excerpt:
“Vi har flyttet hjemmet ud i det offentlige rum. Caféerne er blevet vores andet hjem, hvor vi arbejder, netværker, ser en film på den bærbare, læser, vasker tøj – og nå ja, drikker kaffe og spiser.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Debat / 4. Januar 2007 / “Jagten på den gode energi”
By Anne Skare Nielsen & Liselotte Lyngsø
Excerpt:
“For Anne Skare og Liselotte Lyngsø gælder det bl.a. om at have det sjovt, tjene mange penge og gøre verden til et bedre sted at være. Deres succeskriterier er simple, men de virker. Det kan godt være, at de ikke altid når alt, men de får god energi ud af langt de fleste dage, og de er næsten altid stolte af det, de laver. Næsten, for der skal være plads til at lave fejl og blive klogere.”

[ link to article ]

Cheshirehenbury.com: The Vision Book / 2007 / “EUROPEAN VISIONS FOR THE KNOWLEDGE AGE”
By Cheshire Henbury
Excerpt:
“A Quest for New Horizons in the Information Society.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 23. Oktober 2006 / “Mad må ikke koste penge”
By Carsten Gregersen
Excerpt:
“Danskerne er storforbrugere. Men ikke når det gælder dagligvare.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Nyheder / 3. September 2006 / “Danskerne skal lære at holde pauser”
By Birgitte Aabo
Excerpt:
“Tag en slapper. Danskerne er blevet vant til evig aktivitet og har brug for nye ritualer.”

[ link to article ]

Politiken.dk: Nyheder / 26. Juni 2006 / “Fremtidens familier får brug for Olsen-banden”
By Laura Ellemann-Jensen
Excerpt:
“Statistisk Årbog giver i tal et billede af danskere før og nu – og antyder, hvad der kommer til at ske.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 29. Mai 2006 / “Mænd flygter ud på toilettet”
By Bolius
Excerpt:
“Mænd bruger i dag to timer mere om ugen på toilettet end for fire år siden.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 6. Mai 2006 / “Danskerne savner nærvær med hinanden”
By Anne Krogh Sørensen
Excerpt:
“Arbejde, TV, telefon og computer stjæler opmærksomheden i familien, og det går ud over samværet med dem, vi holder af. Hver tredje dansker føler et personligt behov for at være mere til stede i nuet.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 15. Januar 2006 / “Karrierefolk vilde med frivilligt arbejde”
By Karen Margrethe Schelin
Excerpt:
“Stadig flere travle danskere med fuld fart på karrieren og familielivet kaster sig ud i frivilligt socialt hjælpearbejde. Den nye trend er et opgør med stress og overforbrug.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Kultur / 15. Januar 2006 / “Lykken er at hjælpe”
By Karen Margrethe Schelin
Excerpt:
“I en tid med stress, friværdi og overforbrug er nødhjælp og frivilligt socialt arbejde blevet det ultimative tegn på status og overskud i Danmark. Både lidt ældre, men også yngre mennesker med fuldt blus på karrieren og familielivet kaster sig over frivilligt arbejde, som er på vej til at blive fremtidens store trend.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: København / 24. November 2005 / “Hver femte københavner holder juleaften to gange”
By Christian Nørr
Excerpt:
“Hver femte voksen i hovedstadsområdet og hver syvende på landsplan holder juleaften to gange i år. Det viser en undersøgelse, Gallup netop har lavet for Berlingske Tidende.”

[ link to article ]

Magisterbladet / 19. November 2004 / 19 / “Mening for millioner”
By Lisbeth Ammitzbøll
Excerpt:
“Hver dag bidrager magistre med viden og holdninger til den offentlige debat. Magistre skaber nyheder i tv, radio og aviser. Magistre giver baggrund til dagens begivenheder. Ofte er pladsen trang, tiden kort og ordene få. Vi får et koncentrat, en konklusion, et kerneudsagn eller to.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Kultur / 25. Juli 2003 / “Voksne læser altså både Byatt og Rawling”
By Birgit Straarup
Excerpt:
“At Harry Potter har mange voksne læsere i Danmark betyder ikke, at de har skåret den tunge litteratur væk til fordel for børnebøgerne. De læser bare begge dele, mener både en redaktør og en fremtidsforsker.”

[ link to article ]

Berlinske.dk: Danmark / 19. Mai 2003 / “Børnefamilier vil alt for meget”
By Helen H. Heidemann
Excerpt:
“Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø beskriver børnefamilierne som »tikkende bomber«. Det er nødvendigt for børnefamilier at lære at leve med et vist niveau af frustration, understreger familieforsker Lars Dencik.”

[ link to article ]