Den ægte rejse
Vi vælger andre former for oplevelser, siger Liselotte Lyngsø. Ifølge hende vil vi have noget unikt med sjæl og identitet til forskel fra masseudbydere, hvor hotellerne ligner hinanden i hele verden. »For eksempel er en lokal guide meget passioneret omkring sin by, og man kan se meget mere end på en tur med turistbussen, hvor der bare sættes et bånd på. Og man fåren anden tæthed, ved at spise hjemme ved folk. Der er masser af mennesker, der har rejst meget i lande uden nogensinde at komme ind under overfladen på det land,« siger Liselotte Lyngsø.
Hotellerne har set udviklingen. Nogle har fundet en niche og har fået fremgang, fordide sikrer lige netop den unikke oplevelse, som de rejsende vil have. Således er charterrejsebureauernes største succes egne hoteller målrettet forskelligegrupper. Det er disse hoteller, som først melder udsolgt. Familiehotellerne med ferielejligheder primært til børnefamilier har længe væretet hit. Det samme er hoteller, hvor børn er forment adgang. Og intet tyder på, at denne trend ikke holder ind i 2015. Spies forventer, at 12 pct. af alle selskabets gæster næste år vil bo på et voksenhotel. Et andet type koncepthotel, som har medvind i disse år, er sportshotellerne. De to store i det danske rejsebillede, La Santa Sport og Playitas på hver sin kanariske ø, har begge udvidet med flere senge og flere sportsfaciliteter og -aktiviteter i de senere år. I det hele taget er »aktiv ferie« et mantra i turisme, og vil også være det fremover.
»Vi ser det både i en stigende efterspørgsel på vores rejser til maratonløb rundt om i verden og i vores rundrejser. Her er de ældre blevet yngre: De vil ikke bare sidde i en bus, men også ud at vandre undervejs,« siger pressechef Steen Albrechtsen, Albatros Travel.
Bureauet har med succes lanceret en hel ny type aktiv ferie i år: Løberejser. »Løberejserne ligger i vores internationale afdeling, hvor maratonrejserne også er. Vi har haft en rundrejse i Toscana, hvor der var løbende guide med på daglige ture som for eksempel løb til en vingård til frokost eller en sidste distance til dagens hotel,« fortæller Steen Albrechtsen.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!