Velkommen til fremtidens arbejdsliv med kunstig intelligens og personlige AI'er

På Job med din Digitale Tvilling

Af fremtidsforsker Liselotte Lyngsø

I dag står vi på tærsklen til en ny æra inden for arbejdslivet. Kunstig intelligens og personlige AI’er vil revolutionere, hvordan vi arbejder, tænker og udvikler os. De bliver ikke blot redskaber til at automatisere opgaver. De bliver også nøglen til at genoprette forbindelsen til vores menneskelighed. AI vil frigøre vores tid til at dyrke følelser, personlig udvikling og andre nuancer af vores unikke væsen. Fremtidens arbejdsliv med kunstig intelligens og personlige AI’er vil byde på en ny verden af muligheder – og vi vil ryste på hovedet af vores umenneskelighed når vi en dag ser tilbage.

Mennesker er unikke, AI bliver en forløser

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at vi som mennesker er unikke. Selvom AI kan give os redskaber til at forbedre vores faglige færdigheder og forståelse, er det ikke meningen at gøre os til maskiner – der har vi været – bare tænk på Charlie Chaplin fanget i et tandhjul i filmen ”Moderne Tider”. Hyper intelligens bliver en mulighed for at frigøre vores tid og energi til at dyrke andre sider af os selv. Vores følelser og personlige udvikling vil få en langt mere fremtrædende plads. Forestil dig, at vi i dag ser selvaktualisering, altså toppen af Mashlows behovspyramide, som et statisk her og nu billede. Fremtiden med digitale tvillinger vil vise mange måder, succes kan se ud på – både i nuet og for kommende generationer. Fremtidens arbejdsliv med AI og personlige assistenter kan skabe en dybere forbindelse til vores menneskelighed – vi vil blive re-humaniserede.

Personlige AI som ledsager i dit arbejdsliv

Tanken om personlige robotassistenter, der lytter og ser med på vores arbejdsdag og vaner, åbner op for en ny dimension af arbejdslivet. AI-ledsagere vil hjælpe os med at navigere i kompleksiteten af svære opgaver og bedre trivsel. De vil kunne analysere vores adfærdsmønstre, foreslå løsninger og hjælpe os med at kalibrere vores arbejdsrutiner. Give bud på hvordan vi både opnår det bedste for os selv, vores team, virksomheden, landet og planeten. Med AI og lidt senere kvanteteknologi vil mønstre kunne findes i selv de mest komplekse sammenhænge. Vi vil få så mange nuancer og viden med i vores beslutningsprocesser at kan forebygge langt de fleste kriser. Det kan så i sig selv blive en udfordring at vi aldrig falder udover kanten længere med stress, ulykker og misforståelser. Måske skal vi gå til krise-fitness for stadig at træne kaos og ulykke.

Glæd dig til fremtidens arbejdsliv med kunstig intelligens og personlige AI’er det bliver revolutionerende. Der er bare et stort MEN… Det vil kræve at vi ejer vores egen data. I hænderne på de gale aktører kan alle de gode potentialer lede til misbrug og manipulation.

Bæredygtighed og individualitet i fremtidens arbejdsliv

I fremtidens arbejdsliv med kunstig intelligens og personlige AI’er bliver bæredygtighed og individualitet centrale temaer. Vores personlige AI eller digitale tvilling vil hjælpe os til at tænke mere langsigtet. Vi skal træffe beslutninger, der ikke kun er baseret på øjeblikkelig effektivitet, men også på vores personlige og kollektive trivsel og mål. Kommunikation, ledelse og empati vil spille en afgørende rolle. Virksomheder og organisationer skal tilpasse sig – det bliver ikke let at behandle folk ens forskelligt samtidigt med at teams bliver vigtigere. De skal skabe skræddersyet kommunikation, der tager højde for individuelle behov og forskellige faglige muskler. Ledere vil blive udfordret til at være lydhøre overfor både medarbejder og digital tvilling. De skal skabe et miljø, hvor forskellige perspektiver og meninger værdsættes.

En ny dagsorden for fremtidens arbejdsliv med AI

Som vi bevæger os ind i fremtidens arbejdsliv med kunstig intelligens og digitale tvillinger, er det klart, at vi står over for en ny dagsorden. Kunstig intelligens og personlig AI vil blive vores partner. De hjælper os med at opnå vores fulde potentiale – ikke bare her og nu men på den lange sigt. Vi frisættes til at være menneskelige, unikke og forbundne, takket være en verden af teknologisk innovation.

Fremtiden er her næsten, grib den så du former et mere givtigt arbejdsliv. Glæd dig! Det bliver både berigende, fleksibelt og generativt. Læs hele artiklen fra Kom Magasinet med Liselotte Lyngsø her.

Lyt også til podcast om personlig AI – Den digitale tvilling.

 

Vil du blive klogere på, hvad Liselotte Lyngsø ellers har at sige om fremtidens arbejdsliv? Så læs mere på vores blog.

Du kan også fuldgardere dig, så du er klar til alt, hvad fremtiden bringer ved at deltage på et eksklusivt kursus i fremtidssans!

Sådan bliver du verdensmester i at spotte trends og tendenser!
TAG ET KURSUS I FREMTIDSFORSKNING

Vil du lære at trendspotte og oversætte fremtiden til strategi, idéer og handling for dig og din organisation? Så meld dig til et intensivt kursus i fremtidssans med Liselotte Lyngsø.