Få fremtidsforskerens anbefalinger på film, serier og bøger, der giver en forsmag på en fremtid med SCI-FI

Få fremtidsforskerens anbefalinger på film, serier og bøger, der giver en forsmag på en fremtid med SCI-FI

Sci-fi kommer til at spille en stor rolle i vores fremtid. Derfor er det for fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, også et af de vigtigste og mest spændende og interessante emner, vi kan tale om lige nu. Om lidt vil brugen af sci-fi forandre vores verden og revolutionere den på måder, vi aldrig troede var mulige!

Derfor giver hun dig sine anbefalinger på film, serier og bøger, hun føler, giver en forsmag på en fremtid med SCI-FI.

1. Beforeigners – om identitetspolitik

TV-serie på HBO MAX.

Mennesker fra fortiden begynder på uforklarlig vis at blive fundet i havet. Nogle år senere sættes kriminalassistent Lars Haaland sammen med Alfhildr Enginnsdottir, den første betjent af vikingeoprindelse, for at løse en mordgåde i Oslo.

 

2. Klara og Solen – om kunstige venner og genmanimulation

Bog af Kazuo Ishiguro.

Romanen fortæller historien om Klara, en Kunstig Ven med en usædvanlig observationsevne, som fra sin plads inde bag butiksruden observerer adfærden hos de kunder, der kommer ind for at se på varerne. Men Klara er også ualmindelig opmærksom på de mennesker, der går forbi på fortovet udenfor.  Hun håber til stadighed på at få sig en menneskelig ejer, at en kunde skal vælge hende, men da det viser sig, at dette sandsynligvis vil forandre Klaras liv for altid, tager hun det som en advarsel mod at fæste alt for stor lid til menneskers løfter. Hvordan ser en fremtid, hvor vi er venner med robotter mon ud?

3. Years & Years – om en fremtid med fake news og overvågning

British tv-serie på HBO MAX.

Years and Years følger familien Lyons i Manchester. Daniel skal giftes med Ralph. Stephen og Celeste er bekymrede for deres børn. Rosie jager en ny fyr. Edith har ikke været hjemme i årevis. Over dem alle hersker Bedstemor, den majestætiske Muriel.

4. Ready Player One – om metaverse

Film af Steven Spielberg.

År 2045. Verden er på randen af kaos og sammenbrud, men folk har fundet tilflugt i OASIS – et omfattende virtuelt univers, skabt af den geniale og excentriske James Halliday. Da Halliday dør, efterlader han sin enorme formue til den første person, som finder et digitalt ’Easter egg’, som han har skjult et sted i OASIS. Det udløser en konkurrence, der spreder sig til hele verden. Da en ung fyr ved navn Wade Watts beslutter sig for at deltage i konkurrencen, bliver han trukket ind i en halsbrækkende og virkelighedsfjern skattejagt og et fantastisk univers af mysterier, opdagelser og farer.

5. I’m Your Man – om robotkærlighed

Film af Maria Schrader.

Vinderen af skuespillerprisen i Berlin, 2021. I Politiken skrev Erik Jensen: ‘En smuk kvinde sidder over for en flot mand ved et bord på det, der engang var kendt som en danserestaurant. De er begge i deres fineste tøj og følger tjenerens anbefaling af en fremragende flaske fra Bordeaux, mens deres nysgerrige blikke søger hinanden. Ud ad højttalerne flyder afslappet musik, der sagtens kunne handle om, at forelskelsen lurer i luften. Forventningsfuldt stiller hun ham aftenens første spørgsmål: ‘Hvad er 3.587 gange 982 delt med 731?’. Svaret falder prompte: ‘4.818,65116’. Så er den romance ligesom skubbet i gang.’

Filmen er først lige udkommet og kan derfor kun ses i biografen.

 

6. Black Mirror – om etiske dilemmaer

Tv-serie på Netflix.

Sci-fi serien Black Mirror udforsker en speciel, højteknologisk, nær fremtid, hvor menneskehedens største nyskabelser og mørkeste instinkter kolliderer.

7. Handmaid’s Tale – om diktatur

Tv-serie på HBO MAX.

”The Handmaid’s Tale” er baseret på Margaret Atwoods 1985-roman af samme navn, og både bogen og serien handler om det dybt religiøse og totalitære styre Gilead, som vi engang kendte som USA. Her bliver fertile kvinder bragt til for at føde børn til overklassen, fordi fertiliteten i landet er faretruende lav.

8. Ex_machina – om kunstig intelligens

Film af Alex Garland.

En ung programmør skal teste den nye og revolutionerende menneskelignende robot Ava. Igennem lange samtaler forelsker han sig i hende, men hvordan kan man være sikker på, at de følelser robotten lægger for dagen ikke blot er en del af programmeringen?

Kan du forestille dig en fremtid, hvor vi forelsker os i robotter?

Er du interesseret at høre mere fra Liselotte Lyngsø?

Nu får du muligheden for deltage på et eksklusivt kursus i fremtidssans – den 19. og 26. august 2022.

Sådan bliver du verdensmester i at spotte trends og tendenser!
TAG ET KURSUS I FREMTIDSFORSKNING

Vil du lære at trendspotte og oversætte fremtiden til strategi, idéer og handling for dig og din organisation? Så meld dig til et intensivt kursus i fremtidssans med Liselotte Lyngsø.